Ett rejält stonerskägg

Postat: mars 27, 2011 av doomionista i Skägg, Stonerskägg
Etiketter:

Att vara en modedoomare är inte bara att välja vilket tischa som är mest rätt, vem som helst kan hitta exemplaret med flest uppochnervända kors på. Du behöver ta ställning för eller emot skägg. Skägg i sig är mer ett stonerattribut än tvättäkta doom, Messiah Marcolin till exempel har aldrig burit skägg offentligt. Det går ju att diskutera om ett rejält dyrkande av Ahab och annan Nautisk Funeral Doom inte kräver en skepparkrans förstås, men det vildvuxna stonerskägget är helt klart en favorit för Kapten Doomfrost. Om inte annat är det svårt att se mer sinister ut än med ett stonerskägg, titta bara på olika pressbilder på Grand Magus. Ju längre skäggen är desto seriösare intryck gör orkestern, långskäggiga Grand Magus ser utom som de skulle spelat in Black Hound of Vengeance, medan kortskäggiga Grand Magus känns mer som skyldiga till At Midnight They’ll get Wise. Hammer of the North hamnar någonstans mitt emellan både musikaliskt och skäggigt.

Kapten Doomfrost hävdar envist att det är något med vildskäggiga och karisma, hävdande sådana buskiga förebilder som Grigori Yefimovich Rasputin och Alan Moore, men det kan vara ett desperat försök att hausa upp en existerande hakbeprydnad.

Det finns en del skötseltips att tänka på dock. Även om det kan kännas som en genväg till ett tungt stonerskägg att bara låta det växa helt otrimmat så är det inte en uteliggare du vill se ut som. Ditt skägg är hår så schamponera det, balsamera det och se till att klippa topparna då och då. Kom också ihåg att ansa de värsta bitarna på halsen och kindbenen, att få skägget att se bra ut där är hart när omöjligt.

Var någonstans ideallängden går är svårt att säga, det är lite individuellt, men som en tumregel kan vi väl säga att businesskägget tar slut någonstans vid två centimeter och det rejäla stonerskägget börjar vid fem. Däremellan är du att betrakta som en linuxprogrammerare.

Annonser
kommentarer
  1. josefine skriver:

    din blogg e kalas harald!
    detta inlägg va bäst just nu…stonerskägg på rätt person e inte att leka med ;)
    hepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s