Businesskägg

Postat: april 25, 2011 av doomionista i Businesskägg, Dagens Outfit, Skägg
Etiketter:, , ,
I väntan på en del skön merch som beställdes under påsken och att de övriga doomfrämjarna skall få tummen ur och redovisa de tishor de inhandlade på Roadburn, ryktet gör gällande att Geten kom hem med sex stycken så om han inte modellar lite så skall han fan få, så tänkte jag ta och prata lite mer skägg.

Skägg är ju i doomfrämjandet främst en angelägenhet för Kapten Doomfrost och Evil Robotics, men jag är övertygad om att vi inte är de enda två doomsterna med skägg, så jag pratar på.

Före: stonerskägg

Inte nog med att mitt stonerskägg hade börjat klia, det är inte anpassat för vårväder. Långfredagens försök att äta mjukglass slutade med vad som mest liknade bukkakke-afton på Kashykkh (en så obehaglig mental bild att jag liksom måste sprida den vidare för att bli av med den) i sommarvärmen härsknande mejeriprodukter är för övrigt inte något jag kan rekommendera någon att ha under näsan. Dessutom hade fru Doomfrost börjat undra om det inte var tid att ta tag i det där myllrande burret jag hade i ansiktet. Två önskningar konvergerade och det var dag att ta fram saxen.

"Det ser ut som ohyra"

Men först var jag tvungen att vänta ut påsken, det är inte så många gånger under en mans liv han får möjligheten att fira påsk med ett riktigt praktortodoxt skägg. Det spelar inte så stor roll ortodoxt vad eftersom de flesta ortodoxa firar påsk och har maffiga skägg, men jag kunde liksom inte släppa chansen. Att jag var förkyld och eländig hela påsken gör att jag förmodligen får göra om hela skäggrejen till nästa år ändå… but still.

Så, idag kom saxen fram, här skulle göras vårfint.

Att klippa ett skägg med sax är inte något för den som gillar symetri. Det blir för kort på ena sidan och sen blir det för långt på tredje sidan. Till viss del kompenseras ojämnheter av skäggs krullighet och det Doomfrostska skägget är krulligt indeed. Ändock fick jag stå och trimma fram och tillbaka en bra stund. Skall det här skägget upprätthållas får jag nog investera i en sån där Magnus Samuelsson skäggtrimmer.

Jag kommer förmodligen att återgå till mitt favoritskägg, den lilla diskreta modell som kallas Sievert, Syltburk eller LaVey, men jag ville ta tillfället i akt att gå in i vad Evil Robotics döpte till ”Businesskägg”, ett skägg som man kan ha på jobbet även om man inte är GNU-expert eller den ende som förstår hur lönesystemet är kopplat till personaldatabasen. En bra längd är mellan en och två centimeter mer eller mindre rakt över. Se till att trimma kanterna och halsen med rakhyvel så det syns att du är ute efter en respektabel look och en löneförhöjning. Det här är ett high maintenance-skägg. Du behöver se till att det håller sig i trim och att ingen skäggstubb börjar dyka upp på de trimmade områdena. Men belöningen är att du får ett skägg som är svårt att kritisera, det ser respektingivande ut samtidigt som du inte riskerar att misstas för en uteliggartaliban.

Efter: businesskägg

Den  snygga men något mer EBM-aktiga än Doomiga skjortan kommer från KappAhl och blev vårens fynd. Den funkar i ett working class stoner-koncept och även lite gothabilly även om den olivgröna färgen och militäremblemet liksom avgör subkulturell placering. Hur som helst blev jag så nöjd med slutresultatet att vi tar och poserar för en bild till.

Svår kille

 Det här får helt enkelt bli skägget ett litet tag framöver så tar vi och ser vad som händer nästa gång det tryter i garderoben. Som en sista bisats vill jag bara peka på det kanske stenigaste stonerskägget på den här sidan en jävligt svår syratripp. Basisten i Black Tusk lägger lagen med självklar auktoritet.
Annonser
kommentarer
 1. Evil Robotics skriver:

  Lägligt nog gick jag också över till sommar-/businesskägg igår.

 2. Evil Robotics skriver:

  Jag är dålig på att dokumentera raksessioner, så det finns inte mycket att visa upp. :) Och jag skulle behöva byta ut min gamla trimmer för det går inte att ställa in den på längre än 9 mm. Lite för kort!

 3. doomionista skriver:

  Okej, men slutresultatet finns ju tillgängligt för redovisning ;)
  Jag behöver också köpa en ny trimmer för min har inte fungerat på säkert fem år. Men helst vill man ju ha möjligheten att ställa den upp till två centimeter. Är lite osäker på hur marknaden ser ut bara. Hittar du något bra får du gärna tipsa.
  – Doomfrost

 4. Jarno skriver:

  Det finns något östtyskt märke på hårtrimmer som skall vara riktigt bra. Moser tror jag att den heter. Det ska gå alldeles utmärkt att använda den på hundar så den lär passa din haka utmärkt.

  Så. Nu har jag varit snäll och hjälpt dig med det tipset, nu ska jag klaga. Varför kan jag inte kommentera Coffinworm-inlägget? Och varför är du inte bussig i bloggosfären och erbjuder länkar till bandens merchsidor?

  • doomionista skriver:

   På A) svarar vi vet inte, det är av samma sort som alla andra inlägg och på B) svarar vi har bara inte tänkt på det. Å andra sidan är ordningen rätt halvdan för många band och deras merchsidor… som märktes med såväl Stonebride som Ahab.

   Bättring utlovas dock.

   Så, nu har jag gått igenom alla poster och lagt till merch länkar på de fall där det har mening. Jag har inget specialintresse av att promota Corpseclothing eller Backstreetmerch om jag inte köper något därifrån specifikt, så band som inte har egen lättfunnen merchsida får vara utan.
   Coffinworm får sin merchlänk när jag har tishan på sig.

   Ahab får en merchlänk om jag lyckas köpa merch från den sida jag har. Men hittils har det varit dålig respons från funeralflottiljen.

  • Jarno skriver:

   Merchlänkar ska man ju bara lägga ut då man vill, och det kändes ju som att du diggade Coffinworm-merchen! :)

 5. Geten skriver:

  Det stämmer, sex klädsamma doomtischor inhandlades. Återkommer vid tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s