Kära Doomionista – Business chic

Postat: maj 2, 2011 av doomionista i Kära Doomionista
Etiketter:,

Det kom ett SMS till Kapten Doomfrost:

Min nye chef har sagt åt mig att jag ska tona ner mina rockerattribut när vi åker på affärsresor till Finland, Vad kör man för tröja då? Betänk att detta är inom finansbranschen och klädkod brukar vara kostym men vi programmerare behöver inte bära det.

Signatur: Hisingen Blues

Avdelningen: Vi röker gräs för Satan.

Ja du Hisingen, vad gör man i dessa lägen. Först skulle jag givetvis behöva förstå vad din chef tycker är ”rockerattribut”, blir han lika avogt inställd till en stilren logo-tisha med Ufomammut som till en Marduksk ”Fuck me Jesus”-drapering? Skulle Ahab:s tourshirt 2010 med sitt enormt eleganta vita etsningstryck på blått tyg vara lika provocerande som Bongzillas Amerijuanican eller Dopefights cannabissmyckade getpentagram?

Affärsresor är känsliga grejer och även om man kanske inte själv bryr sig om att göra ett gott intryck på kunderna så kan man vara säker att det kommer surt efter om ens utstyrsel granskas av någon ur team kostym. Personligen skulle jag satsa på något diskret och helsvart, som svart t-shirt under svart kortärmad skjorta, lämna översta knappen uppknäppt. Detta med svarta jeans och svarta välputsade kängor av Martensmodell ger ett tillräckligt oklanderligt intryck utan att kompromissa med hur Metal du är. Om du väljer att inte stoppa in skjortan innanför byxorna kan du till och med smyga in ett nitbälte utan att det mer än skymtas.

Doomfrosts absolut mest personliga val går under ”diskret satanism” och innebär att jag kommer i kostym och slips samt trve okvlta manschettknappar från ärevördiga Alchemy UK, hårdrocksmyckenas George Jensen.  Själv äger jag ett par av den äldre skolan, rena gjutna knappar i tenn, som en gång i tiden tillverkades av Alchemy med matchande slipsnål. Men du kan hitta ett liknande par lite var stans på nätet, som till exempel Dark Emporium eller London Goth.

Spenderar du lite extra kan du dock fortfarande köpa stilrena pentagram-manchettknappar och matchande slipsnål från Jack Bunneys, en investering du har igen den dagen du gifter dig.

Bonusen med denna outfit är att om din chef fortfarande knorrar kan du alltid hävda att du är frimurare och låta påskina att hans chef är en ordensbroder till dig, aldrig mer kommer du behöva oroa dig över att inte få ut din semester som du vill ha den.

Om kunderna, med rätta, inser att man inte kan lita på en programmerare i kostym så kanske din chef håller käften nästa gång. Ju mindre en tekniker bryr sig om att se ut som han är på en affärsresa desto bättre kan man ge sig attan på att han är.

Har du en stilfråga att ställa Doomionista men saknar Doomfrosts personliga mobilnummer? Tweeta den direkt till @doomlobbyn eller peta in den i kommentarerna på den häringa posten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s