Dagens Outfit – Zoroaster

Postat: maj 3, 2011 av doomionista i Dagens Outfit, Typsnitt
Etiketter:,

Roadburnresenärerna kom hem med en varm rekommendation av Atlanta-trion Zoroaster. Efter en snabb besiktning av materialet fann jag att det passade även det Doomfrostska kynnet och funderingen på om något snyggt merch kunde erhållas dök upp.

Efter en del googlande hamnade jag på indie merch store som ärligt talat har en hel del intressanta band i sitt urval. Konnäsören går givetvis direkt till Zoroasterrocks.com för att stödja bandet mer direkt, men då missar man den här stiliga asfaltsgråa tishan (som även finns i en röd variant när man behöver stödja munkarna i Burma).

Försöker plocka blackmetalapelsiner men får inte till ansiktet riktigt rätt.

Motivet är omslaget av ”Matador”-plattan men det blir så mycket snyggare med monokromt tryck att jag hade svårt att beställa annat än den här tröjan. Dock kan man ju ha åsikter om ett bands smak när de tycker att Impact är ett lämpligt typsnitt på en logga.  Smaka på den, Impact… till och med Bauhaus 93 hade varit ett bättre val för en stoner/sludge-logga. Agency FB eller Castellar hade sett bättre ut, och då är det sistnämnda ett typsnitt som bara används av menysättare på kvarterstratterior i länder som uppenbarligen inte är Italien.

Inget ont om Impact i sig, det är ett funktionellt typsnitt och det är webbsäkert. Men webbsäkert är liksom inte ordet som dyker upp när jag tänker ”metal-logga”.

Samtidigt får man ge Z-pojkarna det att med alla detaljer på kaosskallen hade en mer fantasifull logga lätt kommit bort. Valet att inte leka svartmetall-band betalar sig nog i längden då folk kan se både tishan och skivomslaget och tänka ”Äntligen ett band jag kan fråga efter i skivbutiken, det blev lite tråkigt i längden att försöka köpa skivan med ‘utrunnen färgfläck med fågelspår i’ eller ‘kompakt jävla spikklubba till logga’.”

Med dessa ord lämnar jag er läsare för denna gång, det är dags för mig att fundera på om jag kan överkomma min rädsla för vita t-shirts tillräckligt länge för att köpa en Gates of Slumber ”The Scovrge of Drvnkennes”-tisha eller inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s