Dagens Swag – SPX

Postat: maj 7, 2011 av doomionista i Tomt prat
Etiketter:, ,

Inte monumentalt doomigt, men Doomfrämjandet gillar de odöda så dagens besök på Small Press Expo behöver ändå förevisas. Small Press Expo är, för de som inte är ner med skiten som kidsen säger, en mässa för små oberoende serieförlag. Jag är inte helt säker på om det finns någon koppling mellan den amerikanska förlagan och eventet här på Serieteket i Stockholm, men hur som helst handlar det om att de små aktörerna på marknaden ska få någonstans att kränga sina varor och för seriegeeksen att få frottera sig med giganter som Ola Skogäng och Johan Wanloo.

I år var första året jag var medveten om eventet och eftersom det var en vacker och odoomig vårdag och paret Doomfrost ändå var i stan efter att ha hoppats på robotuppror på Medborgarplatsen så gick vi förbi Serieteket på väg hem. Väl där fick plånboken löpa amok.

Kolla vad med grejer.

”Arg Kanin går över gränsen” var ett gratishäfte från ”Ingen människa är illegal” som jag främst snodde åt mig eftersom tanken på en arg kanin var så oemotståndlig. Tekniskt sett anser jag att alla människor är illegala och att bo i Sverige är ett ganska lagom straff, så vi kan väl kalla det för åsiktssamförstånd. Johan Wanloo, känd från Internet som tecknaren av Rock Manlyfist, stod i ett hörn krängandes signerade skissböcker med blicken hos en man som bra gärna skulle döda någon för en macka. Jag stack åt honom lite pengar för en signerad bok med ett Steven Segal-porträtt och backade sedan undan.

Mitt emot den göteborske humoristen stod ett gäng killar och krängde första albumet i svenska upplagan av The Walking Dead i skön kombo med tishor. Inte nog med att jag kunde få känna att jag stöder ännu ett i raden av hopplöst dödsdömda försök att publicera kvalitetsserier i Sverige, jag fick en tisha med zombies på. Jag har inga åsikter som inte baserar sig i att det är en jävligt bra deal.

Sist, men inte minst, köpte jag en vrålsnygg tisha från ett förlag som gav ut en skräckantologi. Egentligen var det väl lite fult av mig att köpa bara tishan och inte antologin, men så fick det bli. Ni skymtar lite av motivet längst upp till höger, men det är så snyggt att jag planerar att presentera den som en dagens outfit framöver.

Annonser
kommentarer
  1. Hella skriver:

    Det vill till att ha en ansenlig budget för tröjinköp vid årets festival kanske :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s