Veckans pausfågel, stensångaren

Postat: september 6, 2011 av doomionista i Tomt prat
Etiketter:

Ibland är ju ändå världen lite märkligt beskaffad. Det börjar med att jag tar och tittar igenom en av dokumentärerna som Getvarg tipsar om: ”Such Hawks Such Hounds” om stonerscenens framväxt. Efter att ha sett inslaget om Sleep blir jag enormt sugen på att lyssna igenom dessas magnum opus ”Dopesmoker”.

Sen är allt lungt och bra ett tag, jag lyssnar lite på fransk Black Metal åker hem, snurrar ihop en spaghetti med köttfärssås och nås av nyheten (Från Evilrobotics eftersom jag är dum nog att inte läsa min twitterfeed) att Sleep spelar på nästa års Roadburn. Det är dags att stryka Holy Mountain-tishan och ställa sig i telefonkö för en biljett redan nu.

Passa på att titta på de andra dokusarna Getvargarna tipsar om också, det var mycket bra grejer där. Bland annat A Black Metal Year in Norway som tycks innehålla nog med material för att fylla Hatpastorns ”Suspekta Ögonblick” för all evinnerlig framtid.

Tillägg: WordPress slumpmässigt genererade glada tillrop över vår 51:a post här på Doomionista var såklart ”Dope!”

Annonser
kommentarer
 1. Getvarg skriver:

  Fransk black metal bör man hålla sig långt i från. Du som doomar borde kolla upp franska Eibon. Där snackar vi. Sen undrar jag vart du hittade A Black Metal Year in Norway? Vi har sökt med fackla och högaffel!

  • doomionista skriver:

   I ärlighetens namn skall sägas att jag grundar mitt intryck på A Black Metal Year in Norway på samma trailer som ni länkade. Har inte heller hittat mer ens med en googling på ”A Black Metal Year in Norway”+torent vilket ju bara trissar upp obskyriteten. Generellt instämmer jag i din dom över Fransk Black metal, även om de producerar en hel del bra otrve stuff (som i det här fallet Amesours http://www.youtube.com/watch?v=mRwSVbBtMpQ) som inkom som tips till @doomlobbyn men precis som Jarno säger så brukar Deathspell Omega kunna rankas som hjälpligt creddiga i svarta sammanhang. Eljest blir det givetvis en hel del tvärfranskt som Mandragor (http://www.youtube.com/watch?v=_qngROsgfSY). Dödsblack om pingviner… det är inte kvlt för fem öre.

 2. Jarno skriver:

  Getvarg borde helt klart tag i Deathspell Omega!

 3. doomionista skriver:

  Vad man bör minnas, vad gäller fransmän och hårdrock är att de förhåller sig till denna på lite samma sätt som svenskar och skådespeleri. De har hört talas om fenomenet och det finns många som hemskt gärna vill prova på, men ytterst få som verkligen vet hur det går till.
  I en tid då nästan varje annan nation kunde ståta med ett hårdrocksband av rang var allt Frankrike hade att erbjuda Shakin’ Street, ett band så ospännande att de inte ens har en Wikipediasida. Inte ens Ross the Boss närvaro kunde göra No Time to Loose spännande. http://www.youtube.com/watch?v=syQIf8qWIyM

 4. Getvarg s skriver:

  ”Vad man bör minnas, vad gäller fransmän och hårdrock är att de förhåller sig till denna på lite samma sätt som svenskar och skådespeleri. De har hört talas om fenomenet och det finns många som hemskt gärna vill prova på, men ytterst få som verkligen vet hur det går till.” – GENIALT! GENI-JÄVLA-ALT!

  Angående Deathspell Omega så är jag minst sagt bekant med dom, det är kvalité och absolut inte så gråtmilt som fransk black metal brukar vara. MEN, det är absolut inga skivor jag återvänder till. Jag plockar hellre fram en Carpathian Forest skiva än dessa fransoser. MEN det är inte så lätt att avfärda Frankrike som svartmetall land, dom har ju elitismen, rödvinet, det gotiska och en jävla massa berg, alla bra ingredienser i en black metal stuvning…

  • doomionista skriver:

   Det är egentligen lite lustigt att fransmännen inte krämar ur sig mer högklassig Black Metal, de har som du säger många av grundförutsättningarna. Det kanske är något inherent i själva franskheten? En överdriven elitism som hindrar dem från att anstränga sig. Den franske svartmetallaren vet att hans alster är odödlig och behöver därför inte kompleteras med mer än lite lojt programmerade FruityLoops-trummor och en Casio-synth befriad från någon musiksal på 80-talet. Ifrågasätter någon äktheten i detta lutar man sig bara tillbaka på en lång tradition som ”kulturens högborg” och säger ”Ceci n’est pas la Norvège” och vi kulturlösa barbarer från norr blir helt bortfintade.
   Men som sagt, det glänser till då och då. Eibon var till exempel riktigt bra.
   Något som också är lustigt är att Frankrike inte är europas huvudexportör av lökig operacore.

 5. original_krille skriver:

  Angående a black metal year in Norway ”The dvd is set to be released in winter 2012. Stay tuned FOR MORE!!!!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s