Under the flag of the red sign: Intervju – Signo Rojo

Postat: februari 20, 2012 av doomionista i Intervju
Etiketter:,

Det känns som om jag inleder varje post nuförtiden med ”jag har varit lite lat på t-shirtfronten på sistonde” men det är ju sant. Kanske får jag släppa min inre linslus och bara fota av textilierna utan att posera i dem. Slipper jag dessutom få förslitningar i bukmuskulaturen pga inhållen mage. För er som kommit hit för att få er dagliga fix av medelålders lönnfet doomster i t-shirt så kan jag bara beklaga. Ni andra kan ta del av denna intervju som Jonas i Signo Rojo var hygglig nog att ställa upp på.

Det är en frågor&svar-intervju av fanzinesnitt, för det är råast och mest äkta så. Plus att mina journalistiska skillz är rätt rostiga. Men nog ordat om det, ta en titt på texten nedan och lär känna tungrockarna från Blekinge.

Jens Sjöberg och Signo Rojo får ursäkta, bilden är deras och jag är bara en smutsig internettjyv som tycker att det blev för mycket text. Säg bara till om ni känner copyrighten är inkräktad på.

Blekingskt beckmörker och Signo Rojo - Fotograf: Jens Sjöberg

Vilka är Signo Rojo?
Signo Rojo är Jonas Nilsson, Elias Mellberg, Pontus Svensson och Hampus Henningsson.

 Beskriv era främsta influenser.
Våra största och mest uppenbara influenser är nog band som  Neurosis, The Melvins, Mastodon och Entombed men bandmedlemmarna kommer från ganska vitt skilda musikaliska bakgrunder så det är mycket blandat. Alltifrån kängpunk till progressiv 70-talsrock gör sig påmint i vår musik.

Har ni några särsklda teman i era låtar?
Vi har tidigare haft väldigt metaforiskt utflytande och ”flummiga” texter, på den nya skivan ligger dock fokus på lite rakare och viceralare lyrik. Det som är konstant är dock att vi tycker att det är viktigt att det ska finnas ett djup i låtarna, musiken och låtarna är självklart det viktigaste men om någon är intresserad nog att gräva lite djupare vill vi att det ska finnas där.

Hur länge har ni spelat ihop och har ni spelat tillsammans tidigare i andra akter?
Bandet bildades sent hösten 2009, Elias och Pontus har spelat ihop i flera år innan och har bland annat haft grindbandet Amputation tillsammans. Jonas och Hampus har spelat i ett antal olika band tidigare i sina hemorter innan de flyttade till Karlshamn.

Har ni någon plan för er väg till världsdominans?
Vår plan är att ta över världen en spelning i taget,  ärligt talat så är det i livesituation det här bandet gör sig bäst och trivs bäst. Det är där vi ämnar lägga allt krut så fort vi är färdiga med inspelningen av den nya skivan.

Ni har vad jag förstår stora planer för 2012, berätta lite om dem.
Vi kommer släppa vårt debutalbum under sensommaren 2012 och det består av ett antal låtar som vi jobbat på väldigt länge och som vi är väldigt stolta över. Det har gått över ett år sen vi spelade in vår förra release och bandet har utvecklats rejält och det är vi väldigt sugna på att få visa upp. När vi släppt skivan hoppas vi på att få komma ut och spela live så mycket som möjligt så vi hoppas på ett 2012 på vägarna!

Rekommedera tre riktigt bra band just nu.
Det får nog bli Sveriges doomkungar KONGH,  våra stonerpolare i SKRAECKOEDLAN och NEW KEEPERS OF THE WATERTOWERS.

Snyggaste omslaget jag sett på länge?

Doomionista är ju förutom doom, sludge och stoner besatt av loggor och t-shirts. Vem har designat er oerhört snygga logga?
Det är Costin Chioreanu på twilight13media, en riktigt vass kille från Rumänien. Han har, förutom att ha designat vår logga, gjort mycket grafiskt arbete åt bl.a Roadburn festivalen i holland, Darkthrone, Grave, Deströyer 666 och en jäkla massa andra.

Avslutningsvis, finns det någon chans att man får se er norröver i landet i framtiden?
Vi hoppas det! Att spela live så mycket som möjligt är huvudmålet för det här bandet. Musik gör sig bäst i livesituation så bara vi får kontakt med några arrangörer som är villiga att ställa oss på scen så åker vi så långt norrut (eller vilket annat väderstreck som helst) som behövs!

Med det får jag tacka Jonas för att han tog sig tid att svara på mina frågor. Jag önskar Signo Rojo all lycka med nya plattan, som jag ser fram emot, och hoppas få se dem uppe i Stockholm någon gång i framtiden.

Ni som vill ha ännu lite mer koll på Signo Rojo får gå till deras Bandcamp för att lyssna igenom promon och köpa deras t-shirts. Eller till deras Facebooksida för att få mer koll på kommande spelningar och andra nyheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s