#Doomkalendern, Lucka 10

Postat: december 10, 2012 av doomionista i Doomkalendern 2012
Etiketter:,

Idag firar Argentina 29 år av demokrati. Det var nämligen den här dagen 1983 som den demokratiskt valde Raúl Alfonsín efterträdde General Reynaldo Bignone. Doomokalendern tar givetvis chansen att erbjuda en bit obskyr tangodödsdoom med nedlagda Pandemia. Det här är Nacimiento y Fuga från fullängdaren Prana Sempiterno. Valet av det här klippet är nästan helt och hållet beroende på de visuella detaljerna. Notera de två danserskorna som genomför någon sorts interpretativ performance föreställande låtens text eller nåt, det är skapligt märkligt. Märkligt är ett bra ord för att beskriva mycket av Pandemias musik, det är många viljor som skall in i låtarna. Orgel, piano, violin och lättopera i samma låt är inte något Pandemia backar för. Till detta växlande mellan tung doom och ursinniga blastbeats. Pandemia är ett spansktalande My Dying Bride på kokain. Hör bara på den här bonuslåten som jag dessvärre inte hittar namnet på.

Efter att fullängdaren släpptes, 1998, splittrades Pandemia och har bara spelat en gång ihop sen dess. Ett återföreningsgig i Buenos Aires 2007.

Sökande efter information om bandet görs inte lättare av att tjeckiska Pandemia är bra mycket mer känt (samt är populära i sydamerika) och att fågelinfluensan eller annan pandemi tydligen härjade i regionen någon gång. Så hur mycket jag än skulle vilja bjuda er på mer godbitar så tar det stopp här. Ni har i alla fall fått höra ett litet stycke argentinsk kulturhistoria.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s