Doomkalendern 2013, Lucka 6

Postat: december 6, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:

Kambodja är inte ett land som man hör mycket om. Faktum är att jag inte lyckades hitta en väg in i scenen förrän alldeles nyligen då jag upptäckte hardcorebandet Sliten 6. (Som för övrigt tycks utmärka sig genom att vara ett rent khmerband, de flesta andra band jag sett är till största delen sammansatta av olika expats.)

 

Som så många andra band från asiatiska länder där måttlig demokrati och omåttlig intolerans råder ser de vansinnigt svärmorsdrömmiga ut för att ha ett så rått sound. Jag skulle verkligen vilja veta mer, men sidor och facebookkonton som listas i informationen till videon är ickeexisterande. Det gör det svårt att få loss mer information om bandet. Dock vet jag att de vann ”Battle of the bands” i fjol och spelade på den årliga Phen Stock-festivalen på Sharkey’s bar i år.

Det finns en svensk koppling i allt det här. Sliten 6 skulle ha spelat med stonerbandet Splitter, på klubben Show Box, i augusti i år. Spelningen ställdes dock in på grund av att byggnaden intill, som ägs av en kambodjansk general, just nu hyrs ut till personal från den svenska beskickningen i Phnom Phen. Tydligen är nattsömnen viktig för UD:s finest och man har använde sin hyresvärds inflytande för att sätta stopp på festligheterna. Dessutom vägrade man  prompt att prata med sina grannar (trots att en av Show Box ägare tydligen är svensk). Upprörda känslor svallade och någon kallade svenskar för ”Europas vietnameser”.

Nåja, för att ni inte ska missa kambodjansk expat-stoner har jag grävt fram det här liveklippet, med bra om än monofont ljud. Notera sångarens look som corpsepaintad beach bum med Dark Funeral-linne.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s