Doomkalendern 2013, Lucka 7

Postat: december 7, 2013 av doomionista i Uncategorized

Doomkalendern har ju hittils, med undantag för första luckans australiensiska sludge, gått i det exotiskas tecken och jag tänkte fortsätta lite till innan jag byter tema. (Om inte läsarna redan nu fått nog och tänker bombardera mig med synpunkter på detta det vill säga.)

Dock kan det vara dags att överge länder med krånglig stavning och ofärdiga scener. Så dagens lucka öppnas i Europa, närmare bestämt på korsriddarfästet Malta. Ett land de flesta av er inte sammankopplar med doom men faktiskt värdland för den årliga Malta Doom Metal i Rabat.

En av landets mer framgångsrika och långvariga doomorkestrar är Forsaken, som hållit på sedan 1990 och levererat episk doom i ungefär samma ådra som Candlemass.

Det är svårt att ha några synpunkter på det här. Episk doom är en väl etablerad genre med sina konventioner fastslagna sedan länge. Forsaken levererar gott och väl inom de råmärken som ställts upp och har gjort så i alla år.

Givetvis har jag grävt aupp ett liveklipp också, så ni inte behöver sitta och stirra på det där makalöst fula skivomslaget från onådens år 1993. Med lite äldre, lite tröttare och lite mer kulmagade doomsters. I give thee… Forsaken, live på Malta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s