Doomkalendern 2013, Lucka 9

Postat: december 9, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:, ,

Efter att ha misskötts under helgen är doomkalendern återigen on track. Vi lämnar temaveckan ”exotisk metal” och firar istället H P Lovecraft och hans inflytande över hårdrocken.

Först ut, blir det ukrainska DSBM-bandet Ossadogva med låten Gates to the Yog Sothot.

En video som ärligt talat är bland det mest creepy jag sett på länge. När sytråden åker fram känns det som om man är rätt nöjd över det erbarmliga bildkvaliteten. Musikaliskt är det rätt bra för att vara DSBM från en öststat. De flesta som hängt med mig ett tag vet att jag tycker genren vanligtvis tar alla rekord i pojkrumsrunkighet. Men Ossadogva känns mer som ett band och mindre som ett projekt för en femtonåring med en portabandspelare. Som ju framgår av videon är minst tre personer inblandade. Det väcker dock den något obehagliga insikten att det i Ukraina finns tre personer som tycker det är fullständigt normalt att sy ihop bröstvårtorna med björntråd för konstens skull.

Metal Archives gör dock gällande att allt i Ossadogva faktiskt är skapat av en person. Artistnamnet Alkiviad står för samtliga instrument. Han återfinns även i svartmetallorkestern U-235 samt Svartdoomarna Cold of Tombstone.

 

Stämningen blir inte mycket mysigare i Awakening of Kadath vars primära tema tycks vara tortyr och kannibalism. Men det är väl samtidigt att betrakta som branchstandard.

Jag hade velat skriva lite mer om Ossadogva, men hittar inga vettiga källor på nätet så det får stå som en liten notis om ukrainsk lovecraftisk tortyr-DSBM. En vacker dag står stjärnorna rätt och De Gamle upstiger ur sin sömn till tonerna av galenskapsframkallande hårdrock. Då kanske vi får veta att Alkiviad egentligen är mörkets överstrepräst och tillsammans med Curator från Portal mässar han in Cthulhus era.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s