Doomkalendern 2013, Lucka 10

Postat: december 10, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:,

Det är lika bra att vi får det ur världen. Att ha Lovecraftvecka på en doomblogg utan att nämna finska funeralfavoriterna Thergothon vore generalfel.

Med sin demo Fhtagn nagh Yog-Sothoth från 1991 var bandet bland de första att spela funeralgenrens långsamma toner, och med den titeln så kan ni säkert lista ut varför de platsar på listan över Lovecraftband.

Thergothon släppte en fullängdare vid namn Stream from the Heavens 1994  men hade egentligen splittrats redan året innan och återfötts som This Empty Flow, ett betydligt poppigare koncept. (Om man nu kan använda adjektivet poppigare om något som mest låter som om Joy Division släppt en platta ihop med Portishead.

 

I samstämmighet med den rastlöshet som tycks prägla huvudmannen Niko Sirkiäs karriär så splittrades This Empty Flow kort efter debutplattan. Dock inte utan att släppa mer material i efterhand.

Steget ut mot ambient och trip-hop tycks vara fullbordat i alla fall om man går efter Sirkiäs hemsida där man hittar smakprov på kommande alster.

 

Som älskare av Lovecraft och doom kan jag inte annat än beklaga denna utveckling, men det går inte att sätta grimma på kreativiteten.

Annonser
kommentarer
  1. Karl Svavel skriver:

    Jag beklagar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s