Doomkalendern 2013, Lucka 11

Postat: december 11, 2013 av doomionista i Uncategorized

Lovecraftveckan dånar vidare och vi har kommit till gruppen ni alla givetvis väntade på, Amerikanska funeralgiganten Catacombs.

Catacombs är ett soloprojekt drivet av mannen med det lättuttalade artistnamnet Xathagorra Mlandroth aka John del Russi, en av naturens egna soloprojektare. Han är inte någon riktig superspruta av material som de där svartmetallarna som dänger ur sig fyra fullängdare i månaden med det ena sorgliga DSBM-bandet efter det andra. Men sen karriärens start 1995 har han krämat ur sig saker (på eget skivbolag) med Sect, Hierophant, Origin of Darkness, Inimical och då just Catacombs. Karln har givit ut en split med sig själv (Sect/Inimical) så ni kan gissa det mest troliga allmäna mentala tillståndet.

 

Eftersom Catacombs, inte allt för oävna fullängdare heter In the Depths of R’lyeh så ska ni givetvis lyssna på den. Det är lovecraftinspirerat och blytungt.

Vill ni bli av med lite av all den otäcka positiva känsla ni fick av att lyssna på Catacombs så tycker jag ni ska ge Sect en chans. Det är portablackmetal med grieghalspunkproduktion och riktigt usel trummaskin.

 

Inimical är samma sak, fast han har lagt trummorna lägre i mixen.

 

Origin of Darkness är bättre, inte lika bra som Catacombs, men presenterar en sorts dödsmetallelectroalternativ till drone som jag finner aningen njutbart.

 

Hierophant är ungefär samma sak som Catacombs, fast mer trevande och typiskt av soloprojektsfuneral.

 

För någon som är ”considered one of the ‘godfathers of extreme doom/death’, known globally predominantly for his extreme doom/death releases” är det svårt att hitta någon som nämner Xathgorra utanför hans egna skivbolags site, Xathgorra Industries. Ja… ni anar väl vart jag vill komma. Men ta en titt till på In the Depths of R’lyeh-plattan, för den markerar i mina öron punkten då Xathgorra äntligen hittade hem musikalisk.

 

Och hem är en död fuktdrypande stad där inget ljus har skinit (förutom månens).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s