Doomkalendern 2013, Lucka 18

Postat: december 18, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:,

Vi kan ta och diskutera det här med stonerhumor. Jag nyttjar inte själv men om rökandet av holk gör att du skriver jävligt bra musik och i övrigt inte stör mig så by all means, help yourself.

Men vad fan är det i THC som får folk att tro att de är vitsiga? Stonerhumor får fan göteborgare att rodna, och jag vet ett och annat om ämnet göteborgare då jag bott i staden i tretton år.

Tyska Stonetrooper till exempel. Tänk själv hur Heinz och Helmut sitter och filosoferar över en spliff. ”Ja, du Heinz, diesen Scheiße ist die gröste Scheiße!” ”Jawohl Helmut, lassen uns ein bandt gestart, von die Starwarsholkenrauchermetal!” Resultatet blir låtar som ”Party Like an Ewok” och ”Wookie Boogie”. Som starwarsnörd och knarkrocksdiggare är det ju svårt att värja sig, men inse hur monumentalt tanketåget måste ha spårat ur för att landa här.

Sen har vi det här med enkelspårigheten. Att räkna stonerband som inte heter något med Dope, Bong, Weed eller Stoned är lättare än att räkna upp alla band som heter något liknande. Eller som min spotifylista för ändamålet heter: ”Weedstoned dopebong” (att listan är skral handlar snarare om Spotifys allmäna stonerfientlighet.

Extrapoäng till sydafrikanska Haggis and Bong för att jag inte har den minsta aning i helvetet om vad de håller på med, eller för den delen ämnar göra.

Säckpipa och trombon mina damer och herrar, säck-jävla-pipa och trom-fucking-bon! Jag ger upp. Inte ens Hatpastorn skulle kunna beskriva detta koncept.

Vad får man om man gillar att klippa en hövding medan man lyssnar på floridadöds (och uppenbarligen bor i en etta i Masthugget)? Jomen så klart… Cannabis Corpse.

Notera hur sångaren i videon åker runt i en skåpbil och trycker bongen genom huvudet på folk. Uppenbarligen en djup symbolik som inte ligger Buñuel långt efter. I och för sig, den som hävdar att ingen jazztobak var inblandad i skapandet av Un Chien Andalou har förmodligen inte sett filmen i fråga.

Så, vad kan man gilla mer än knark då? Bongripper gav svaret när de gav ut milstolpen Satan Worshiping Doom. Droger och Djävulen, allt som Siewert Öholm och  Allan Rubin varnade oss för.

Goat Bong… Djävulsdyrkan, droger och sodomi! Det är som om alla Rubins fixeringar gått ihop och skapat ett band, hade de bara spelat rollspel också så hade kvartetten varit komplett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s