Doomkalendern 2013, Lucka 21

Postat: december 21, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:

Vi går vidare mot doomkalenderns oundvikliga slut. Idag ska vi prata om instrumentalstoner.

Det är något med stonermindsettet som gör att fansen kan lyssna koncentrerat på timslånga låtar som långsamt och monotont maler sig fram. Eftersom ingen har orkat skriva timslånga texter till något annat än opera och musikaler så är det rationellt att montera bort just den vokala biten, som Bongripper gör.

Faktum är att att stonerscenen nog inehåller oproportionerligt stor mängd instrumentalmusik för att vara hårdrock. Vilket är helt i sin ordning.

Att lyssna på stoner handlar om, oavsett om du nyttjar stark tobak eller inte, att zona ut och låta sig flyta med musiken. Jag har funnit att det är mycket bra problemlösarusik och Rookie, som är programmerare tycker det känns bra att köra på Satan Worshipping Doom när han sitter och försöker koda en extra krånglig modul.

Bongripper är nog de stora plakatnamnet i instrumentalstonerscenen, men polska Belzebong (notera stonerhumornamnet) hör även de till de viktigaste.

De bildades 2009 i Kielce och har sedan dess släppt fullängdaren Sonic Scapes & Weedy Grooves och EP:n Dungeon Vultures. Bägge två prima exempel på svängig instrumental stonerdoom av bästa sort.

Även de från stonerdoomparadiset Polen är Weedpecker som kör ett lite mindre tungt och mer psykedeliskt groove jämfört med Belzebong.

Värd att kolla in om man gillar den här sortens instrumentalmys är också Australiensaren Judd Madden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s