Doomkalendern 2013, Lucka 24-25 (ungefär)

Postat: december 25, 2013 av doomionista i Doomkalendern 2013
Etiketter:, , , ,

Okej, the best laid plans of mice and men och allt det där. Jag stöp på mållinjen och lucka 24 öppnas en dag sent. Men ni var alla i skinkkoma i går och hade ändå inte tid att gå in på Doomkalendern, eller hur?

Som alla vet firar vi julen i åminnelse av en speciell persons födelse. Inte på den exakta dagen, för det flyttades i berättelserna så att man skulle kunna ta över de gamla hedniska ljusfestivalerna som förekom kring midvinter.

Jag talar givetvis om Matt Pike, given oss den tredje juni år noll. (1972 enligt den augustinska kalendern.) Tillsammans med apostlarna Cisneros, Choi och Hakius utgjorde Pike den första inkarnationen, Asbestosdeath.

När avfällingen Choi lämnade bandet för att bilda Nootgrush rekryterades Justin Marler och bandet döptes om till Sleep.

 

Tiden som kvartett blev kort. Marler stannade i Sleep i ett år och sedan fortsatte de som den trio vi alla känner och älskar.

 

Då ingen kan bli profet utan att ha besökt den heliga staden spenderades de följande åren efter genombrottsverket Holy Mountain med att slipa på stonerns heliga Graal.

 

Namnet Jerusalem kom sedemera att bytas ut mot ”Dopesmoker” men ni kan läsa om allt det där i wikipedia-artikeln jag länkade ovan.

Vad som är viktigt är att trion inte längre fanns kvar. Stonerdoomens heliga treenighet hade brutits upp och där Cisneros och Hakius bildade introverta och sökande OM

 

gick Matt Pike vidare på det brötigas och rockigas stig och bildade sludgegiganterna High on Fire.

 

Dett är julevengeliet enligt Doomfrämjandet. Nu har ni fått ta del av det, läs det för era barn och barnbarn i kommande jular och minns att när allt är grått och trist kommer Matt Pike att lägga en Gibson Les Paul på sin kulmage för era synders skull.

Annonser
kommentarer
  1. snares skriver:

    Hur många stoner-album jag än hör kommer Dopesmoker vara den bästa. Tidlöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s