Doomkalendern 2014 – Lucka 3

Postat: december 3, 2014 av doomionista i Doomkalendern 2014
Etiketter:

Det är en odiskutabel sanning att även om länderna söder om Sahara med Sydafrika och Botswana i spetsen kämpar på med att skapa en stabil scen för brutal musik så är de olika genrerna bättre etablerade i det område som kallas Al Magreb. Länder som just nu är i kaos efter den arabiska våren har länge varit de bästa leverantörerna för tung musik på den afrikanska kontinenten.

Från Egyptens huvudstad Kairo härstammar bandet bakom dagens lucka, doom/melodeathorkestern Sinprophecy.

Jag tycker personligen att det här är riktigt trevligt. Särskilt om vi tar och lyssnar på något med lite bättre kvalitet rent inspelningsmässigt än den där livevideon, som till exempel låten ”Summoning” här neda.

Visst, det lutar mer åt klaviaturdöds än doom kan jag tycka och videon är sorgligen inspelad av något produktionsbolag som aldrig satt sin fot i Egypten eller filmat bandmedlemmarna. Men soundet är inte oävet. Över lag tycker jag att just den egyptiska scenen länge har uppvisat en imponerande mognad. Då det politiska läget i regionen just nu kan beskrivas som ”stökigt” så får vi se hur det blir i det långa loppet, men då Egypten i Mellanöstern ses som det stora förgångslandet inom kultur bådar det gott att banden är så här pass bra.

Spotify-tillägg: Det finns en spotifyspellista för doomkalendern. I dag kunde jag inte hitta något annat med Sinprophecy så det blir svartmetall med egyptierna Scarab.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s