Doomkalendern 2014 – Lucka 8

Postat: december 8, 2014 av doomionista i Doomkalendern 2014
Etiketter:,

Eftersom @thegreatnausea ville ha något från ett afrikanskt land och Jag ju redan nämnt dokumentären Death Metal Angola i en tidigare lucka så tycker jag vi tar och går lite närmare in på den gamla portugisiska kolonin med den ojämförligt hårda flaggan (rött, svart och gult med machete och kugghjul). Såsom varandes ett krigshärjat land där många har upplevt hemskheter har dödsmetallen fått något av en förlösande kraft. Många unga känner att den låter dem uttrycka känslor som kokat inom dem.

Det dröjer nog ett långt tag innan Angola får doom metal, som ju tycks kräva en väl etablerad scen för övriga genrer innan den dyker upp. Men desperationen och vreden hos deras dödsbmetallband tycker jag är befriande.

Jag skulle nog säga att Before Crush är min favorit bland angolanska band. Det faktum att de sjunger på portugisiska istället för pajig engelska gör dem lite intressantare än genomsnittet dessutom jobbar de hårt med att slanga ut videos med skaplig kvalitet både bild- och ljudmässigt.

Den som läst min exposé här på bloggen om just afrikanska band vet hur ofta jag stött på livevideos från någon sorts betonglada där allt låter rått och bra och sen hittar man någon sorts TREAT-låt som enda exempel på hur de låter när de får fler än en kanal att spela in på. Before Crush är the real deal, lite utkanten av melodöds/thrashdöds men riktigt kompetent komponerat och skapligt spelat.

Mer melodiösa men lite svaga i övergångarna mellan riffen är Nothing 2 Lose som dock ska ha bonuspoäng för att de verkligen fattar hur man poserar i en dödsvideo. Minus möjligen för att basisten försöker helikopterbanga med två centimeter hår. Upp och ner grabben, håll dig till upp och ner.

Mer åt thrash-hållet och inte alls oävet är Neblina (inte den artisten som finns på Spotify, kan spara er den sökningen), här i videon till War Heads.

Ja… det ligger dem lite i fatet att David Hasselhofs och Antonio Banderas hemliga kärleksklon spelar trummor och skönsjunger i slutet på videon. Några fler frågor?

Det får räcka för angolansk för idag. Jag har ändå besparat er ett par riktiga smoothcore-låtar och en del musikermusik som ni kan få gräva i själva om ni vill upptäcka den angolanska scenen på riktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s