Doomkalendern 2014 – Lucka 23

Postat: december 23, 2014 av doomionista i Doomkalendern 2014
Etiketter:

Det var inte helt utan frustration jag insåg att iPad inte lämpar sig för växlande mellan youtube och safari för doomkalenderskapande, så det ni läser nu är lucka 23v2. Temat för dagen är djur och jag tänkte ta en liten titt på band med djurteman.

först ut får det mest hårdrockiga av alla djur vara, geten.

det enda sättet att göra en get mer metal måste vara att slå ihop den med ett annat jävligt metal djur. Så måste Los Angeles-borna i Goatsnake, som inkluderade bland andra Sunn O))):s Greg Anderson, ha resonerat.

Om vi lämnar getterna ett tag så vill jag passa på och tipsa om post-metallarna i Giant Squid. På samma sätt som jag tyckte bäst om My Dying Bride medan de fortfarande hade Martin Powell på fiol så är det Jackie Perez Gratz cello som skapar stämningen och det unika i Giant Squid, annars hade de bara varit ännu ett hipsterkollektiv som sjunger om fisk.

Den naturliga övergången nu vore ju att gå från jättebläckfiskar till kaskelottvalar och därför köra något med Ahab. Jag gör en lite mer oväntad vinkling och tar Mastodon med en låt från deras temaplatta om Moby Dick.

Ryska Refawn spelade in en hel skiva (Lemur of the Nine) om apokalyptisk lemurer, det tarvar tvivelsutan ett omnämnande i sammanhanget.

Joseph Curven är en lovecraftreferens för den som undrar, så det är lite oklart vad han har att göra med lemurer.

Vill du höra mer metal med lemurer så kan du söka upp proggmetallarna Lemur Voice och lyssna på hur de musikskoletrakterar sina instrument. Här blir det inget med dem dock. Femton sekunder var ungefär vad jag klarade av.

Låt oss avsluta med en blekgul häst, som den gamle örnen från Patmos skulle ha kallat det. Type O Negatives trummis Sal Abruscato bildade bandet A Pale Horse Named Death efter Peter Steeles död.

de har till dags dato släppt två plattor och levererar gotisk brötrock med bravur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s