Doomkalendern 2015 – Lucka 2

Postat: december 2, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015, Uncategorized
Etiketter:,

Tiden rusar iväg, för oss så väl som för de håriga bjässar som en gång dominerade tundran och hetsades ner för stup och in i pålförsedda gropar av män som Roland Emmerich.

 

Vi har redan hunnit fram till Doomkalenderns andra lucka och temat för veckan bör stå klart för de flesta av er.

Det är tjockt (om skämtet tillåts mig) med mammutar i musikkulturen. Ibland är det till och med lite svårt att hålla isär dem innan du hör bandet. Jag letade efter dagens lucka, de vråltunga rundgångsdanskarna i King Mammoth.

 

Men  landade först på något helt annat. Nämligen slickrockarna Mammoth King. (De delar för övrigt namn med en städfirma i Mammoth Lakes, Kalifornien.

 

Mammutkungarna är inte pjåkiga, de verkar som städade och trevliga killar som spelar The Police-covers och låten ”The River” är helt okej. Men de är fanemig inte doom och de passar inte direkt in i profilen för den här bloggen. De kan väl byta namn till något annat utdött djur? Är Smilodon King ledigt? Eller Dodo King?

Tillbaka till mammutarna med rätt ordföljd. King Mammoth bildades i Danmark 2014 och deras debut-EP var först ut på danska underjordsbolaget Intoxicated Recordings.

Det här är Doom av hög klass. Tunga riff, låg fart och plågade skrik. Precis som jag vill ha det.

Bonusmammut:
King Mammoth är en av de svåraste bossarna i JRPG:t Live a Live. Känd från Gamefaq-trådar som ”King Mammoth is a jerk” och ”Does anyone else really hate King Mammoth”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s