Doomkalendern 2015 – Lucka 4

Postat: december 4, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Mammut, själva ordet har kommit att betyda ”jävligt stor”. Ursprungligen kommer det från någon fornrysk eller uralsk dialek (мамант – mamant) och det närmsta en trovärdig översättning jag har sett är ”jord-horn” förmodligen för att de mammutar som folk som inte levde under den senaste istiden träffade på var i form av skelett nedsjunkna i tundran. Mammutens vetenskapliga taxionomi är rätt förvirrad, den ullhåriga mammuten (vad vi generellt tänker på som mammutar) tillhör familjen Elephantidae medan familjen Mammutidae endast innehåller vad som i dagligt tal kallas mastodonter. Namnet mastodont kommer för övrigt från grekiskans ”mastós” (bröst) och ”odoús” (tand)… fråga inte.

Doomkalenderns fjärde lucka tar givetvis upp den här lilla biten folkbildning för att Mastodon är namnet på en populär sludge-orkester.

Men det är inte därför vi är här…

Mammoth Grinder är vår fjärde mammut i kalendern. Ett sludgeband från Austin Texas, vilket givetvis betyder jävligt skitig hardcore med plågade skrik och videoklipp från Jodorowskis ”Holy Mountain” (En genere som Seven Sisters of Sleep förvisso odlade till fulländning på sin förra platta.)

 

Mammoth Grinder har malt mammut sen 2007 och på den tiden fått ur sig tre fullängdare och en drös med EP och splittar de är ett väl ansett liveband. Ni kan njuta av dem live från beryktade S:t Vitus Bar i Brooklyn i det följande klippet.

 

Jag har inte så mycket mer att tillägga, som sig bör när det är sludge av det mer hardcore-färgade hållet så blev inlägget kort men koncist. Bra skit, lyssna på det. Vi ses i morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s