Doomkalendern 2015 – Lucka 5

Postat: december 5, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Det lackar mot andra advent och Doomkalenderns mammutvecka är nästan över. Idag presenterar vi två saker. Australiensisk dumrock och en världssensation. Vi börjar med det minst uppseendeväckande.

 

Den nazistiske filmaren Holger Hildebrand lyckades filma en livs levande mammut utanför Yakutsk i Sibirien 1943! Sen har ingen sagt något, vad gör regeringen? Mammutar kan inte smälta stålbalkar!

Well…

Much as jag skulle älska att det vore sant och att mammutar funnits så sent som mitten av nittonhundratalet är det givetvis en fejk. Mammuten är tagen från BBC-serien ”Walking With Beasts” avsnittet ”Mammoth Journey” och sen bara misshandlats med diverse filter för den där autentiska krigsdokumentärskänslan.

Oh well, vi håller oss till mammutrock då. Idag, ända från Australien, bandet som är så tunga att de heter Mammut två gånger. Från Melbourne, Mammoth Mammoth.

Det här är riktig dumrock, av högsta kvalitet, upplägget känns klassiskt. Lite schaviga killar som spelar tung musik och gör videos där de krökar och festar. Lite som ett Red Fang med högre budget och mindre humor.

 

Mammoth Mammoth lyckades utmärka sig genom att få sin första musikvideo totalförbjuden på de flesta ställen på Internet. Kanske inte  konstigt eftersom de hade använt sig att klipp från en 70-talsporrfilm med nunnor. Jag tänker inte länka till den men ni kan se den på bandets hemsida om ni verkligen känner för det. Vi andra tittar på en typiskt australiensisk video istället. Ödeskjul i vildmarken, som om Midnight Oil hade varit tuffa.

 

Det här är skapligt bra grejer, bredbent och inte allt krånglig rock. Inte min normala kopp te, men något som tål att lyssna på lika väl som XII Boar, Motorjesus eller något annat i genren.

 

I morgon tänder vi andra ljuset och avslutar mammutveckan med stil. Vi ses då.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s