Doomkalendern 2015 – Lucka 7

Postat: december 7, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Doomkalenderns första vecka är till ända och som traditionen påbjuder börjar vi med ett nytt tema. Den minnesgode läsaren kanske kommer ihåg min scengranskning från levanten, Eftersom situationen är som den är så tänkte jag utnyttja möjligheten att återvända till Syrien och därmed uppmärksamma hjälpbehovet i landet. Om ni känner att ni uppskattar min listning av band från den en gång så oerhört bördiga syriska scenen så passa gärna på att donera lite pengar till hjälpverksamhet, till exempel Röda Korset.

För den extra nyfikne kan jag rekommendera att hålla ett öga på den långsamt framåtskridande dokumentären Syrian Metal is War. Vars trailer får vara smakprovet i det här temat.

 

Men givetvis ska vi titta på ett band också.

Oldschool-dödsarna i Absentation har i princip allt jag skulle kunna önska mig av ett dödsmetallband.

 

Det är rått, det är blasfemiskt och det är ett sjujävla tuggande med gitarrerna. Tydligen var de Syriens första dödsmetallband att släppa en fullängdare (Mental Battle Resurrection som släpptes på amerikanska A Dark Philosophy Records) och har agerat soundtrack i en syrisk TV-serie om innhemsk metal. (Informationen  är sparsmakad för den som inte läser arabiska.)

Bandets facebook-sida uppdaterade senast 21 September i år, vilket ger vid handa visst hopp om att bandets primus motor och ende medlem Emperor Nuctilus fortfarande lever, men med Syrien… well det är inte lätt att veta. En del musiker är kvar, andra är i diasporan och åter andra har förmodligen dukat under för oljefatsbomber eller kulor från endera sidan i den urskiljningslösa slakt som är den syriska konflikten.

Sorry… det blev en smula mörkt där. Det finns i och för sig skäl för en del mörker och uppgivenhet i den kommande veckan så well… Vi avslutar med en till dödsmetallstänkare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s