Doomkalendern 2015 – Lucka 8

Postat: december 8, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015, Uncategorized
Etiketter:,

Doomkalendern låter änglarna och lammet stöta i domedagsbasunen och bryter inseglet på den åttonde luckan.

Vi befinner oss i Syrien och kommer så att göra den kommande veckan. I går lyssnade vi på Absentation från Damaskus och idag blir det tvåmannabandet Abidetherein från samma stad.

Bandet bildades 2010 av Hazem ”Goraal” Mallah och Fadi ”Typhon” Massamiri. Fadi är en centralgestalt i Damaskus-scenen som medlem av Black/Doom-bandet Eulen, trummis i dödsmetallarna Netherion och ägare av inspelningsstudion och skivbolaget Old Hearth i Damaskus.

Eulen borde inte vara någon ny bekantskap för läsarna av den här bloggen, eftersom jag nämnt dem i en tidigare bloggpost. Men jag vill ändå passa på att ge er chansen att lyssna på Morning Blood Requiem från bandets senaste relase, singeln med samma namn från 2012.

 

Eulens sångare är den lokala eldsjälen Sam Zamrik som förutom att sjunga i Eulen också agerar promotion för andra syriska band och skriver i webbzinet Blood or Love. Jag kan varmt rekommendera hans artikel om Syrisk metal och inbördeskriget samt hyllningen till bandkollegan Fadi Massamri som bägge är bra utgångspunkter för den som vill veta mer om den syriska scenen.

Som vanligt, dessvärre, är informationen sporadisk. De officiella bandsidorna och Old Hearths facebooksida har inte uppdaterats sen 2014. Jag har lyckats spåra Sam Zamrik som senast uppdaterade since facebooksida senast femte december och dessutom har laddat upp en låt från den dessvärre i övrigt försvunna/förstöra andra Eulen-fullängdaren på Youtube.

 

Fadi Massamiri befinner sig, enligt de uppgifter jag har i Istanbul sedan ungefär ett år tillbaka och Hazeem Mallah har tagit sig till Hannover där han nu bor.

Jag hoppas att freden någon gång återvänder till Damaskus så de kan återvända och blåsa nytt liv i den scen de var med om att bygga upp. Eller att de kan fortsätta sina liv i sina nya länder och fortsätta skapa musik.

Just nu ser framtiden mörk ut för Syrien dock. Det känns inte helt utan att det kan beskrivas som Netherion besjöng det på debuten Sphere of Terror från 2012… Catastrophic reality.

 

Och så den obligatoriska uppmaningen:
Stöd någon hjälporganisation, till exempel UNHCR för att hjälpa Syriens flyktingar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s