Doomkalendern 2015 – Lucka 10

Postat: december 10, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Okej, står ni ut med ett par dagar syrisk metal till? Det är temavecka och då är det temavecka. Idag inleder vi med sorgeligen nedlagda doombandet Psychiatric Delusions från Damaskus.

Bandet bildades i Damaskus 2010 som ett coverband men började skriva egna låtar och släppte 2012 den extremt My Dying Bride-doftande singeln ”The Blackest of Days”. 2013 ska fulländaren ”…Dispirited”, inspelad på Old Hearth Studios (som ni minns från i tisdags), ha släppts som egen release. Den kan jag inte hitta det minsta spår efter dock.

Bandet tycks dessutom ha splittrats. Bandets facebooksida har inte uppdaterats sedan 2013 och av bandmedlemmarna som jag lyckats spåra bor sångaren i Cyberjaya i Malaysia, ene gitarristen i Beirut och violinisten (inte listad som full medlem utan bara inhoppare) bor i Paris. De återstående bor antingen kvar i Damaskus eller har ingen address angiven.

Det här är tråkigt, för även om The Blackest of Days har sina svagheter så påminner den mig oerhört mycket om tidiga My Dying Bride, som jag ju älskar. Jag hade väldigt gärna hört …Dispirited om jag kunde få tag på den.

En Damaskusmusiker som är desto mer lätt att hitta material från är Syriens Dan Swanö, soloartisten Dani Dark från doomprojektet Despond Womb och Black Metal-bandet Sarcophagus (bland annat).

Dani lever och såvitt jag vet spelar fortfarande in musik i Damaskus. Han framstår som en mångsidig musiker som bland annat har spelat in en skiva med traditionel sufisk musik.

Och som sagt även svartmetall med Sarcophagus.

För den som orkar finns det hur mycket Dani Dark-kompositioner som helst att tillgå på Youtube, där han laddar upp allt han producerar. En del är mycket bra, annat är så klart mer roligt än bra. Lite precis som Dan Swanö.

I morgon blir det funeral doom med lovecraft-tema. Vi ses då.

Save

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s