Doomkalendern 2015 – Lucka 12

Postat: december 12, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Idag blir det Black Saturday. Jag utlovade svartmetall och svartmetall ska det bli. På sätt och vis smygstartade det ju redan i går med det otroligt norskdoftande Nokturnal Forest, men syrisk svartmetall är inte begränsat till en man.

Laxsid (Google: ”Menade du Laxsida?”) är ett enmansband som ursprungligen stammar från Damaskus.

Precis som Nokturnal Forest är det här jävligt norskinspirerat, ner till partiet på norska i låten ”Live to Hate” (ovan). Det är väl inte direkt den mest progressiva svartmetallen, men inte heller dålig utan visar ett gott mått av potential.

Laxsid kommer ursprungligen från Damaskus men flyttade via Bahrein till Rio de Janeiro där han numera verkar och senast i början på året släppte han Dark Ambient-EP:n New Satanic Age som finns att köpa (Likt Laxsids övriga verk) på Bandcamp. Det är faktiskt lite imponerande hur han lyckats göra en full Ulver på bara tre släpp.
Fullängdaren Oriental Destruction pendlar mellan jävligt tidig norsk andravågen till lite mer kontemporära tongångar. Sen blir det susande vind, vinande orglar och onda viskningar direkt på första EP:n Svarot.

Också från Damaskus kommer tvåmannaorkestern Despair. Wrath spelar alla instrumenten och Dead sjunger. Det är atmosfäriskt som är ledordet och då är det alltså inte full bläster på trummorna och bisvärmar som gäller utan mer i gränslandet till vad som skulle kunna vara Doom.

Förutom en split med Eulen och fullängdaren Depersonalization har Despair också medverkat på samlingsplattan Al-Mawtin Al-Aswad (Arabian Inheritance) som givits ut av JorZine, för den som är sugen på lite extra överkurs i mellanösternmetal.

Bandet har inte gjort något direkt väsen av sig sen Oktober i år och såvitt jag kan hitta verkar kommande EP:n Envenomed Monarchy vara uppskjuten i väntan på fred.

Bonusband:
Det är visserligen inte Black Metal, men jag hittade ett liveklipp med vad som sägs vara ett av Syriens äldsta metalbad Black Castle, som grundades redan 1999, från ett festivalgig i Lattakia, Syriens fjärde största stad.

Imorgon syr vi ihop säcken och sen får vi se vartåt doomkalendern bär.

Save

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s