Doomkalendern 2015 – Lucka 14

Postat: december 14, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015, Uncategorized
Etiketter:,

Efter en vecka med mammutar och sedan en med syriska band är det dags för ett nytt tema på doomkalendern. På begäran från min vän och kollega Supportmisantropen tänkte jag ägna veckan åt spexiga bandnamn. Det kan bli lite överlapp mellan en tidigare doomkalenders tema ”Stonerhumor” men om det är så så är det ändå band ni borde bli påminda om.

Vi tar och rycker av det plåstret med våld med en gång.

 

Italienarna i Stöner Kebab har helt klart en särställning i kategorin ”geniala bandnamn”.

Jag är lite nyfiken på huruvida Stöner/Stoner (umlauten är optional) Kebab bara har utgått från den klassiska turkiska Döner-kebaben eller om de också inspirerats av den mindre kända Stonner Kebab 1000 kalorier korv och kebabkött i frityrsmet.

2011-10-10_stonner_kebab

Baserade i toskana Prato (straxt nordväst om Florens) har de hållit på sedan 2004 och larmat ut psykedelisk stoner åt toskanarna och världen.

Diverse putslustigheter (och låten Iron Tyrant ovan) åsido så har Stöner Kebab länge varit en jävligt solid riffmaskin som hittils levererat fyra fullängdare (alla åtkomliga på Bandcamp)

 

Jag hittade en intervju med bandet, och de verkar ta intervjuer ungefär lika seriöst som de tar bandnamn och musikvideos. Vilket givetvis bara kvalificierar dem ännu bättre till att öppna doomkalenderns spexvecka.

Vi får se vart det här temat tar oss. Nu lämnar jag er åt att lyssna på Stöner Kebab körandes Goblin-cover fram till i morgon. Då det blir något helt annat.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s