Domkalendern 2015 – Lucka 16

Postat: december 16, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Nej, det är inte en felstavning av rubriken. Idag tar vi och tittar på ett av årets bästa svenska band. Orkestern som lyfter, Vatikanens elbolag, bandet som bara är ett ”o” från ett riktigt göteborgigt skämt.

Jag tänker förstås på Domkraft.

Jag sprang ihop med sångaren och basisten Martin Wegeland häromdagen när vi bägge såg Spelljammer spela på Copperfields och skrek några uppmuntrande ord till honom. Passade också på att fråga varför de inte gick helt 100% Göteborgshumor och döpte bandet till ”Doomkraft”. Tydligen var det en gräns som de inte var beredda att passera.

Jag kan inte klandra dem. Ett allt för spexigt bandnamn är svårt att leva med. Det kan kännas som en bra idé just då, med magen full av replokalsfolle eller lungorna fulla med jazztobak. Men förr eller senare måste du stå på scen och presentera dig med ett förläget ”Ja, hej… det är vi som är SÄPO-Papput.” eller förklara för dina blivande svärföräldrar att du spelar gitarr i ”Golden Cock-Bong Suckers”. Då känns det dumt att ni inte valde ”Demonic Druid” som trummisen föreslog.

Men bottom line här är att Domkraft är fucking awesome. De jobbar på uppföljningsmaterial till den självbetitlade EP:n och blir det lika tungt så kommer 2016 bli ännu ett jävligt bra doom-år.

Eftersom Domkraft ännu inte hunnit göra så mycket väsen av sig blev det här en kort post. I morgon har vi kommit till ”olyckligt valda bandnamn”.

Save

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s