Doomkalendern 2015 – Lucka 22

Postat: december 22, 2015 av doomionista i Doomkalendern 2015
Etiketter:,

Vi har just passerat vintersolståndet, årets kortaste dag och längsta natt. Vad passar då bättre än att Doomkalendern firar med musik om mörker och frånvaron av dagstjärnans obevekliga strålar?

Swallow the Sun är ett finskt dödsdoom-band som bildades 2000 och har släppt sex album med stabil dödsdoom.

2009 byttes trummisen Pasi Pasanen ut mot Kai Hahto från powermeckdödscorearna Wintersun.

Kan inte säga att jag är jätteförtjust i Wintersuns grejer, men kopplingen var för rolig för att låta bli. Mer min melodi blir det om vi lyssnar på franska doombandet Year of no Light.

Year of no Light bildades 2001 i Bordeaux och spelar en ödesmättad och tung post-doom. För att fortsätta sol-kopplingen kan vi via basisten Johann Sébenne hoppa vidare till dronebandet Nexus Sun.

För få saker hjälper ju upp i vintermörkret som lite ångestskapande ljudmatta, eller hur? Ännu ett band med koppling till den svagt lysande solen är Glasgowborna i 40 Watt Sun.

Bildade 2009 ur resterna av Warning har 40 Watt Sun hittils bara släppt en platta, den utmärkta ”The Inside Room”. Det är en smäktande och tungsint doom av klassiskt snitt.

Men nu vänder det, vi går mot ljusare tider och vilket band passar bättre att illustrera detta än Dragged Into Sunlight?

Bandet som spelar med skidmasker och vänder ryggen mot publiken. Enligt dem själva för att de egentligen jobbar i bankvärlden och att deras hobby inte skulle främja deras karriärer. Jag vet inte hur det är med det, men jag saluterar deras nihilism och misantropi. Precis vad vi behöver nu när vi går in i en ljusare årstid.

EDIT: Då röster höjts om min avgång för att jag inte gav utrymme åt dronekungarna i Sunn O))) vill jag göra offentlig avbön. Givetvis borde en bloggpost dedikterad till solen eller dess frånvaro nämna Sunn O)))

Save

Annonser
kommentarer
  1. Grinig infanterist. skriver:

    Mästerligt. Som alltid.

  2. 40 Watt Sun var optimala på Hammer of Doom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s