Doomkalendern 2016 – Lucka 5

Postat: december 5, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Det är dags att prata om doom, det är ju ändå Doomkalendern. Så för att ni ska få vila lite från dödsmetall från solblekta stränder så tänkte jag passa på att bjuda på något så exotiskt som norsk doom. Nej nej, hear me out… vi alla förknippar norge så intensivt med Black Metal att någon behöver ta upp de andra genrerna också.

The Fall of Every Season är ett av Marius Strands många soloprojekt. Du vet att du har att göra med en norsk musiker (eller Dan Swanö) om hen har givit ut skivor med mer än tre soloprojekt. Vilket osökt för oss in på kombinationen Dan Swanö och norsk soloartiste.

 

Swanö sjöng på As the Shadows Fall-plattan medan Godsend fortfarande var ett soloprojekt för Gunder Audun Dragsten (ex-Suffocation).

I gränslandet mellan doom och bastuba rör sig trion Sunswitch, vars suggestiva postrockmalande är väl värt att kolla in. Jag skulle vilja se dem på turné med Deveykus.

 

Liten varning… blanda inte ihop dem med SunSwitch… det kan sluta illa.

Post-metal verkar vara Norges fjärde stora export efter Olja, Black Metal och Lutfisk i Brunost. Krakow heter en jävligt solid bergenskvartett som är väl värda att kolla in.

 

Buckaduzz skulle avslutat min lucka, eftersom jag gillar bandets lite psychiga stonersound, men i skrivande stund nås jag av nyheten att de lade ner i mitten av november i år. Så medan jag funderar på något inte fullt så dött och begravet så får ni lyssna på Buzzaducks hit Aquanaut och fundera över forlorad storhet.

 

Under epitetet Björn-metal spelar Svölk en mix av 80-tals metal och stoner. Ta och kolla in dem, och räds inte norsk oblack metal i framtiden.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s