Doomkalendern 2016 – Lucka 6

Postat: december 6, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:

Okej, eftersom jag ägnade gårdagen åt Norge så är det väl inte mer än rätt att vi fortsätter med de nordiska broderländerna. Danmark är ju ett land i metalsammanhang mest känt för King Diamond, Lars Ulrich och Volbeat. Låt oss ändra på det.

Altar of Oblivion har dundrat ut klassisk epic doom i Candlemass anda sedan 2005. Jag har personligen aldrig riktigt fastnat för genren, men tycker Altar of Oblivion gör det rätt bra.

Mer i min smak är Gigandhi, som kör post-doom-stuket med ett monotont och meditativt beat.

 

Jag tror vi har diskuterat mammutens betydelse förr, en hel vecka tillägnades detta tyngsta av djur förra doomkalendern, men det vore generalfel att lista danska doom- och stonerband utan att ge utrymme till King Mammoth, så här får ni ett riktigt kistlock till låt.

 

Århusduon DRöN är också värda att ge en lyssning. De har inte släppt något sen 2013 men är fortfarande aktiva på sin facebooksida.

 

Bandnamn på fyra bokstäver med ett ö näst sist verkar vara en stor grej i Danmark. Århus-grannarna Plöw (Umlauten är stum) är också helt klart värda att ge en chans. Det här är definitivt inte Volbeat.

 

Vi avslutar med en släng klassisk dödsdoom från Köpenhamn. Saturnus lyckas dessutom kamma in kulturella poäng på att döpa sin tredje fullängdare efter Paulo Coehlos Veronika Decides to Die. Det är i sig en move som på egen hand gör dem värdiga innehavara av titeln Danmarks My Dying Bride.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s