Doomkalendern 2016 – Lucka 12

Postat: december 12, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Inte direkt någon överraskning, men om jag inte kör Litauen nu så kommer de stackarna att känna sig övergivna. Dessutom finns det en del riktigt bra grejer i det folkrikaste baltlandet. Vi river av en redan från start.

Samma bandnamnstradition som gav oss Belzebong ger oss också Hellhookah, en stonerduo av klassiskt snitt som hållit på sedan 2012. Debuten Endless Serpents kom 2015 och bandet kommer förhoppningsvis vara något att hålla ögonen på i framtiden.

 

I den något mer melodiska änden av skalan hittar vi Life’s Edge, som under sin existens mellan 2009 och 2013 släppte två EP med ganska kompetent dödsdoom. Inget exceptionellt, men inte heller något att skämmas för. Trummslagaren och den ene gitarristen återfinns numera i (vad annars) pagan metal-bandet Juodvarnis.

 

Det vi kan säga till Juodvarnis försvar är att sångaren och gitarristen Paulius Simanavičius också spelar trummor för stonerbandet Orb som kom med sin debutfullängdare i maj i år.

 

Jag hittade också ett liveklipp, men ni får ha överseende med att ljudet verkar klippa under första låten. Det blir bättre längre fram.

 

Det är bredbent och sydstatigt med en rejält kärv röst, inget som står ut som unikt, men jävligt gött för när man är på det humöret. Obs, blanda inte ihop Litausens Orb med Ohio-stonersarna med samma namn. Balterna är bra mycket bättre.

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s