Doomkalendern 2016 – Lucka 15

Postat: december 15, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

För att hedra en kollega som fick sin provanställning avslutad på grund av nedskärningar två veckor före fast anställning och en månad före jul så tänker jag ägna dagen åt hens hemland.

Ni får ursäkta den dåliga ljudkvaliteten, men ni som hängt med ett tag i den här bloggen vet att jag älskar livevideos. Det här var då Orator, Bangladesh thrash/death-kungar. Vi kör en låt med lite ljudvkalitet också. (Och en extra livevideo här.)

 

Det är ett sjujävla driv måste ni väl ändå erkänna? Det är värt att notera att Orators sångare och gitarrist Skullbearer var med och grundade kanadensiska black metal-bandet Weapon. Han spelade också i Orators direkta föregångare Barzak.

 

Barzaks basist Vritra Ahi spelade ett tag med Bloodlust, innan han hoppade in mellan 2008-2015 i Orator. Numera fylls fyrsträngarens roll av Furywraith från Warhound.

 


Bangladesh blev redan 1972 det första konstitutionellt sekulära landet i sydostasien och även om islam är statsreligion är religion förbjudet att påverka politiken. Det kan vara en av anledningarna till att Warhound utan större fara för liv och lem kunde framföra Venoms In League With Satan på Banish The Posters Fest förra året.

 

Precis som i Nepal är inte Doom någon stor grej i Bangladesh, men Father WitchChaser (Tanjis ‘Tj’ Salaam) håller flaggan högt med sitt epic doom-projekt Old Witch Cemetary.

 

Tj är listad som enda medlem, så vilka hans kompmusiker är har jag ingen aning om. Men med den sedvanliga varningen för uruselt ljud så kan ni se ett liveklipp här. Jag ser fram emot fler släpp än de tre låtar som finns på Bandcamp.

De enda andra doomband från Bangladesh som jag har lyckats gräva fram är blackdoomarna Shadow of Doom.

 

och Rubayet ‘Katatonic’ Hussains bägge projekt Mourning Hours och Oracle Figment.

 

Även om det är rätt kul, så är det mer black metal än doom (Well… hur Hussain satte ”Doom” som kategori på Oracle Figment övergår mitt förstånd) och i mitt tycke vinner Old Witch Cemetary hands down doomkampen. Ni kan för övrigt lyssna på hela Shadow of Dooms andra och sista skiva här. Eller kolla alla Rubayet Hussains projekt här.

Katatonics bästa projekt tycker jag definitivt är det mer öppet svartmetalliga Brajangngana.

 

Den här luckan tar aldrig slut… vi kör en extrem Bangla-BM-låt till och sen får det vara nog.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s