Doomkalendern 2016 – Lucka 16

Postat: december 16, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:

Är ni redo för att byta världsdel eller hade ni siktat in er på att jag skulle köra Västbangladesh (som Pakistan skulle kunnat heta i en alternativ tidslinje) idag? Tji fick ni. Det är dags för sydamerika och Chile.

Dödsdoomarna i Mar de Grises har visserligen förekommit tidigare i doomkalendersammanhang, men det var ända tillbaka i 2012 så nu när jag har ett liveklipp så får de nog vara med ändå. Bandet lyckades överleva sin doomkalenderdebut med ett år och splittrades 2013, vilket är synd för sista skivan (Streams Inwards från 2010) hade ett visst löfte. Bandet rörde sig åt samma håll som Katatonia och Tiamat gjort före dem, men på sitt eget vis.

Om du säger Chilensk doom så kommer de som kan ge ett svar annat än ”hvöäh?” förmodligen säga chilensk-svensk-danska Procession.

 

Den svenska kopplingen är Uno Bruniusson från bland annat Wolf och In Solitude som gick mer i bandet som trummis 2012. Den danska är Jonas Pedersen från Strychnos. Han och Bruniusson spelade dessutom bägge i Vein. Så var det med det.

Lite mer avantgarde i sin doom är Mourning Sun, den beklämmande ordvitsen (Tagen från titelspåret på Fields of the Nephilims femte platta) kan vi kanske eventuellt förlåta dem eftersom musiken är rätt så post-doomigt vilsam.

 

Chile är ett bra doom-land. Det finns många band och de flesta håller rätt hög kvalitet. Capilla Ardiente från Santiago spelar Epic Doom och eftersom någon har varit vänlig nog att filma hela deras show från Debaser Strand förra året så tycker jag vi tar och tittar på den nu.

 

Vi kan avsluta med lite sludge från Antofagasta i norra Chile. Bandet heter Infame vilket de delar med tre andra band fårn Argentina, Italien och Brasilien.

 

Infame (det chilenska dårå) har hållit på sedan 2008 och släppte sin debutfullängdare, No hay quien nos salve, i fjol. Jag har inte så mycket att invända, det kunde vara Dragged Into Sunlight eller någon annan nihillistsludge, men det är tungt, bra och människofientligt så who am I to argue?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s