Doomkalendern 2016 – Lucka 17

Postat: december 17, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Det börjar kännas lite svårt det här med att köra bara land, så många länder har jag redan spikat i andra sammanhang. Men sjutton luckor in är inte dags att byta tema. Idag blir det lander som heter var det ligger. Ecuador!

Total Death, från huvudstaden Quito, har hållit på sedan 1991 och släppt fem fullängdare på den tiden. De började som mer av ett black-dödsband men har med åren glidit över på dödsdoom.

 

Dödsdoom och blackdoom verkar vara den ecuadorianska trenden. Även Decapitados ligger i det facket. De började som ett lite mer slötempo doomband vid namn Procesión redan 1993 men sångaren och gitarristen Juan Carlos Hurtado samt sångerskan och keybordisten Mayari Granda Luna verkar ha kickat de övriga och bytt namn till Decapitados 2003.

 

Jag hittade ett liveklipp med Decapitados, men det var så erbarmligt dåligt att inte ens jag ville visa det. Istället får ni njuta av groovethrash-bandet Descomunal live och vad jag tror måste vara den argaste ynglig vi sett på backing vocals.

 

Erkänn att ni sitter där och säger ”Men daaaaaww!” nu. Så givetvis kommer jag fortsätta mjölka Joel Dueñas för allt vad han är värd.

 

 

Men ni är inte här för att se på söta barntrummisar, eller hur? Så vad sägs om ett riktigt original?

 

Equidnos är artistnamnet på sångaren och gitarristen i blackmetal-bandet Grimorium Verum. Under sitt artistnamn procuderar han någon sorts blackened doom-noise, som i ärlighetens namn tangerar det olyssningsbara. Men Grimorium Verums speedsvartmetall är rätt svängig om än oändligt apart på sina ställen.

 

Han spelar också bas, gitarr och väsningar i satansspeedmetalbandet Zidiz.

 

Vi avslutar med lite öldrickande sydstatsstoner/groove metal från Rotten Company. För nu ska jag ta och fira in den här fredagen med lite julöl.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s