Doomkalendern 2016 – Lucka 20

Postat: december 20, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Okej det vi drar vidare på vår virtuella världsturné. Dags för ett av de där länder som borde göra grym drone, men i ärlighetens namn levererar mest black och folk-metal, Kazaktstan.

Ulytau är en av Kazaktstans populäraste folk-metal-grupper. De har turnerat globalt och vunnit pris för sin kombination av regional turkfolksmusik och poppiga distgitarrer. Det är kul att de blandar folkmusik och metal, men kommer en från den region som gjort sig allra mest känd för strupsång så får en nog ta och bräka på lite också.

 

Lite mer drag är det i Aldaspan, en fyrmannaoutfit från Almaty som spelar sin folkmetal på elektrifierade Dombyra, en tvåsträngad Kazakisk luta.

 

Men Kazaktstan är inte bara folkmetall och lustiga stränginstrument. Precis som alla andra forna sovjetrepubliker är det en sjujävla massa svartmetall också. Från ganska primitiva grejer som Black Crypt.

 

Till slickt välproducerad atmosfäriskt black med granar i loggan som Nord Frost. (Inte att förväxla med något av de tyska eller österikiska banden med samma namn.)

 

N0rd Frost är ett av de där banden som tydligen kan uppstå precis var som helst i världen, en ensam kille som faktiskt har talang nog att skriva och spela alla intstrument och använder den för att skriva och spela om naturen. De hade lika gärna kunnat ligga på Nordvis, men debutplattan Solstitium kom på ryska Nihil Records.

 

lite mer traditionell black metal kommer från Stronghold of Darkness. Dark Dream-demon skulle precis lika gärna ha släppts av andra vågen norska band någon stans mot mitten av nittiotalet. Inte illa, jag tycker det är ganska bra. Men inte direkt unikt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s