Doomkalendern 2016 – Lucka 21

Postat: december 21, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Okej, eftersom vi började peta i de turkiska folkens region igår så är det väl lika bra att vi tar en titt på några av de återstående. Nu är vi inne på väldigt små scener, men det finns en del riktigt roliga grejer. Som till exempel det turkmenska folk-grind-bandet Relicts.

Där andra band som spela folk-metal antingen kör skalmeja-baserad atmosfärisk black metal eller jävligt poppig nightwish-metal med inslag av vevlira så kör Relicts rakt av på den råaste grindcore-döds du kan tänka dig. Plattan i mattan och riff som får Dan Swanös Pan-Thy-Monium att verka regressivt. Allt interpunktuerat med korta inslag av traditionella turkmenska instrument. Företrädesvis kaffeburkstrummor och de där följterna som blåster till dans vid Azathoths hov.

 

Det här är mitt absolut favorita folk-band, hands down.

Doomkalendern får rapportera ett misslyckande, det finns ett stoner-sludge-band från Turkmenistan som heter Kim. Men det är helt omöjligt att hitta några låtar från. Min google-fu har misslyckats. Det hade varit kul att höra, men vi går vidare med lite döds istället.

 

Ett namn som Shovel on the Corpse ger inte mycket utrymme för funderingar om vad det är som gäller, rå döds hela vägen.

Sällan har ett land frustrerat mig så mycket som just Turkmenistan, scenen är liten till att börja med och bandens närvaro på youtube lämnar övrigt att önska. Det finns ett Black metal-band vid namn Elembus, men jag hittar inte en ton av dem.

Vi gör en avstickare till ett annat land i samma region och lyssnar på Zindan från Uzbekistan.

 

Det skulle ju gå att tycka att en plats där Zindan kan spela inför en så stor och exalterad publik borde svämma över av band, men jag har inte hittat väldigt många. Montfaucon har tagit sin svartdoom ut ur Tashkent och är numera baserade i USA.

 

Men de är helt klart värda två videor och en länk till en intervju i den här luckan.

 

Det är helt enkelt inte mycket mer som jag kunnat gräva upp. Valentin från Montfaucon nämner Sweet Silence, men jag hittar bara asiatisk keytar-pop och ett polskt nu-metal-band med det namnet och inte heller Titus verkar ha någon närvaro att tala om.

Så that’s it för dan före dan före dan före dopparedanistan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s