Doomkalendern 2016 – Lucka 22

Postat: december 22, 2016 av doomionista i Doomkalendern 2016
Etiketter:,

Okej, idag blir lite av en cop-out. Jag är på väg till Gotland för att fira jul och har inte tid att köra en hel lucka idag. Så vi tar landet som garanterat bara har ett band. (Om ens det…)

Sannolikheten att ett riktigt death metal-band existerar i Nordkorea (eller existerade, Red War uppges på de få källor som har någon information om dem vara splittrat) är oerhört låg. Visserligen sägs stora biblioteket i Pyonyang ha en imponerande samling med västerländsk musik som referens, men troligheten att den samlingen skulle innehålla något mer subversivt än musikaler och pop känns låg.

Redit-tråden om bandet tar slut efter fem poster. Jag delar bedömningen som de flesta gör dock, att både skapandet av en demo nordkoreansk dödsmetall och utsmugglandet av densamma så den kunde läggas upp på Myspace (iofs så är väl bandets närvaro på MySpace ett tecken på att de kommer från medeltiden) helt enkelt för riskabelt. Ett land där du och din familj riskerar hamna i arbetsläger för den minsta förseelse är inte ett land där du vill gå in med din stats-sponsrade elgitarr i din stats-sponsrade replokal och riffa-loss.

Det som möjligen är intressant är att om det är ett skämt så har det hållit i sex år utan att någon trätt fram för att erkänna sin inblandning. Ultimat straight face. Den dedikationen är nästan värd att jag spinner historien ett varv till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s